Poznaj Naturę

Płatki ryżowe bazą do porannego dania

Osiągnięcie zdrowej i zbilansowanej diety wymaga zaangażowania. Zastosowanie składników prostych i pochodzących z ekologicznych plantacji wyjdzie tylko na samo zdrowie. Płatki ryżowe, które stały się coraz popularniejsze, są smaczne, a ponadto łatwe i proste w przygotowaniu. Sporządzenie z nich lekkostrawnego śniadania pozwoli na szybkie nasycenie organizmu zdrową dawką energii.

Samo dobroplatki ryzowe yo

Proces powstawania płatków ryżowych jest bardzo prosty: ziarna ryżu poddaje się działaniu pary wodnej i prasowaniu. Efektem są łatwo dostępne często błyskawiczne wersje płatków. Komponowanie porannego posiłku jest łatwizną. Wystarczy dodać mleko lub wodę, zagotować i śniadanie mamy przygotowane. Aby całość była jeszcze bardziej pożywniejsza można dodawać: miód, kakao, konfitury, owoce, bakalie. Jeśli je bardzo polubimy to możemy je także dodawać do ciasteczek czy deserów. Zaopatrzenie się w większe opakowania przyczyni się do tego, że nigdy ich nie zabraknie w kuchennej szafce.

Zdrowo z natury

W płatkach ryżowych nie znajdziemy glutenu, czy też dużej zawartości tłuszczu. Mamy w zamian sporą dawkę żelaza, wapnia, witamin z grupy B. Dzięki takiemu zestawieniu można zniwelować różne niedobory, a wpisanie płatków w codzienny jadłospis będzie wpływać tylko pozytywnie na naszą kondycję. Zatem od rana można sobie zafundować rewelacyjne śniadanie w szybki i przede wszystkim zdrowy sposób. Płatki te są także odpowiednie dla dzieci, osób chorych na celiakię, czy też tych, którzy są na diecie odchudzającej. Łatwa dostępność tego produktu sprawia, że każdy od dziś może zacząć zdrowe odżywianie.